.
Uit de oude doos
.
Wetenswaardigheden
Als overgrootmoeder zou zien hoe er tegenwoordig
met thee wordt omgegaan, zou ze werkelijk onthutst zijn. In onze tijd is
het heel gewoon dat je, zelfs in een restaurant, als je thee bestelt een
kopje warm water krijgt met een theezakje (soms mag je nog uitkiezen ook)
erbij. Je wordt geacht zelf het theezakje in het water heen en weer te
bewegen tot de thee "op smaak is".
De regels voor het zetten van een lekkere kop
thee zijn eenvoudig, en houd je je aan die regels, dan leg je er zeker
eer mee in.
Je vult de ketel met koud leidingwater. Wil je
het helemaal chique doen dan kun je Spa blauw gebruiken, maar koud leidingwater
is ook goed. Laat het water eventjes doorkoken en spoel dan de theepot
met wat van het kokende water.
Doe dan de (losse) thee in de pot. Een volle
theelepel per persoon en een "voor de pot".
Giet het kokende water in de theepot, zet de
pot onder een theemuts of op een theelichtje en laat tussen de 3 en 5 minuten
trekken. Dan met een lepel even de thee omroeren en inschenken, bij voorkeur
met gebruik van een theezeefje.
Doen. Proeven. Veel lekkerder!
PV
|